bewaking apotheek piringen

Overval op apotheek van Farmaline-eigenaar

Gewapende en gemaskerde overvallers zijn maandagavond net voor sluitingstijd binnengevallen in de apotheek van Leen Ponet in Piringen (Tongeren). Ze gingen aan de haal met de inhoud van de kassa.

Even over 18 uur stapten de twee mannen de apotheek binnen. “Ze waren volledig in het zwart gekleed. Ze droegen een bivakmuts en handschoenen”, vertelt Leen Ponet in Het Belang van Limburg. “Op dat ogenblik waren er geen klanten in de zaak. Apothekeres Vicky zat in het bureel achteraan. Ze heeft alles kunnen volgen op het scherm van de bewakingscamera. Ze heeft de 'paniekknop' ingedrukt en is naar de buren gevlucht."

De overvallers hebben de kassa leeggemaakt en zijn dan direct gevlucht. De politie was snel ter plaatse, maar kon de daders nog niet klissen. Aan de hand van de bewakingsbeelden en het sporenonderzoek wordt de zoektocht voortgezet.

Apothekeres Vicky was erg onder de indruk van de overval. Ook eigenaar Leen Ponet, die -los daarvan- samen met haar man de online apotheek Farmaline runt, was aangeslagen door de drieste gebeurtenissen.