Nieuws Limburg Paas: de kip met de gouden eieren

Paas: de kip met de gouden eieren

Paas: de kip met de gouden eieren

Een brochette voor op de barbecue, een gepaneerde filet of een maiskip uit de diepvries? Welke kip- of kalkoenproducten u ook in de supermarkt koopt, de kans is groot dat ze werden verwerkt bij Paas Food Industries uit Maasmechelen. Omdat het familiebedrijf werkt onder ‘private label’ heeft het geen eigen merknaam die klinkt als een kloek. Euh, klok. Paas is in het Made in Limburg Magazine van deze maand, onze verborgen parel!

Paas Food Industries, afgekort als PFI, is al vele jaren gespecialiseerd in de verwerking van gevogelte. Het werd opgericht in 1999 door Stefan Paas, die als zoon van een slager, al heel wat kennis en ervaring in de sector had opgedaan. Sinds 2008 is Tom Cappuyns aan boord, die als mede-eigenaar en financieel expert mee de lijnen uitzet. Voormalig profvoetballer David Paas draaide na zijn carrière nog een tijdje mee in de onderneming, maar is al geruime tijd geleden andere uitdagingen aangegaan.

Maatwerk
Paas investeert veel in moderne productie-apparatuur, verspreid over 6.000 m2 bedrijfsruimte. De processen verlopen dan ook grotendeels geautomatiseerd. Een volume van maar liefst 35 ton producten wordt dagelijks verwerkt met een capaciteit van 23 eigen FTE’s, met onderaannemers en tijdelijke werkkrachten aangevuld tot 160 en zelfs 280 mensen in het hoogseizoen. Kenmerkend is de brede range van het gamma, dat volledig op maat van grote retailers en de foodservice wordt gemaakt. Zowel de eenvoudige versnijdingen, gekruide en gepaneerde producten, als panklare bereidingen gaan bij PFI vlotjes de deur uit. De klanten bevinden zich niet alleen in België, maar ook in de buurlanden. “Om het in voetbaltermen te zeggen: we zijn een provinciale club die vlot meedraait op Champions League-niveau”, zegt Tom Cappuyns.

Forse groei
Sinds 2017 zijn de omzetcijfers sterk gestegen, van zowat 20 miljoen naar meer dan 32 in 2019 en zelfs bijna 40 miljoen vorig jaar. De rendabiliteit is in dezelfde periode eveneens toegenomen. Vermeldenswaardig is bovendien de investering in duurzame energie. PFI beschikt over bijna 800 zonnepanelen en een eigen windmolen.

Vermeldenswaardig is dat het bedrijf via een totaal andere divisie ook verdeler is van een energiedrank. Gangster Energy Drink is een Nederlands product dat via Paas op de Belgische markt wordt gelanceerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.