Nieuws Limburg Paesen duwt werknemers schop in de handen

Paesen duwt werknemers schop in de handen

Paesen duwt werknemers schop in de handen

Wat doe je als de crisis dreigt toe te slaan en je net een omvangrijk investeringsprogramma op stapel hebt staan? Je duwt -bij wijze van spreken- je werknemers een schop in de handen en laat ze zelf een nieuwe betoncentrale bouwen. “Op die manier konden we 2 problemen in één klap tackelen,” zegt Luc Paesen van de gelijknamige betoncentrale en bouwmaterialenhandel. “Geen afvloeiingen of economische werkloosheid én een goedkopere oplossing voor ons bouwproject van 1,5 miljoen. Gelijktijdig hebben we ook wat op de kosten bespaard, bijvoorbeeld op vlak van reclame. Op die manier viel het dipje in de conjunctuur nog mee, hoewel de prijzen tot op vandaag erg laag blijven. Ik zie niet direct een verbetering, zeker niet omdat er in Genk en Lummen nog 2 betoncentrales bijkomen.”
Paesen haalde in 2009 een omzet van 14 miljoen en stelt zo’n 42 mensen tewerk. Voor 2010 wordt een lichte stijging vooropgesteld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.