Nieuws Limburg Painting with Light pimpt Pools pretpark

Painting with Light pimpt Pools pretpark

Painting with Light pimpt Pools pretpark

Het Genkse bedrijf Painting with Light van ondernemer Luc Peumans is op de internationale TEA Awards bekroond voor de “meest budgetvriendelijke, interactieve familie-attractie”. Het winnende concept, een interactieve dark ride, bevindt zich in het oudste amusementspark van Polen.

Painting with Light, gevestigd in Genk sinds 1999, is een team van experten in licht, video en multimedia, dat visuele ervaringen ontwerpt en produceert. Creativiteit wordt gekoppeld aan technische knowhow, zoals binnen- en buitenlandse opdrachtgevers weten. Zo kwam de vraag van het legendarische pretpark Legendia in Polen, om een nieuwe attractie te ontwerpen. De Bazyliszek, genoemd naar een mythisch reptiel dat u kunt kennen van het tweede Harry Potter-boek, is een ‘dark ride’ waarin beleving centraal staat. Painting with Light assisteerde onder meer bij technieken in video mapping en interactief schieten.

Op de Thea Awards (jaarlijks georganiseerd door de Themed Entertainment Association) won de Limburgse creatie de prijs voor meest budgetvriendelijke, interactieve familie-attractie. Eerder werd ook al een World Excellence Award binnengehaald.

CEO Luc Peumans gaat zweven als een zwerkballer na zoveel lof: “Pretparken betekent beleving… Dé juiste belichting is essentieel voor een onderdompelende visuele ervaring. Zo komt het beste van de attractie tot zijn recht. Pretparken zijn meer en meer het hele jaar open en er zijn nocturnes, waardoor de belichting nog meer aan belang toeneemt. Een vak apart, maar we zijn er goed in. De eerst stappen zijn succesvol gezet en verdere internationale expansie is het doel voor de nabije toekomst”, besluit Peumans.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.