pajtim bajrami

Pajtim pakt prijs voor nieuwkomer van niveau

Restaurantgids Gault&Millau heeft de nieuwe scores van de Belgische gastronomie bekendgemaakt. Wat Limburg betreft, voeren Slagmolen in Oudsbergen en Ralf Berendsen (Lanaken) met 18/20 de lijst aan, gevolgd door Cuchara in Lommel (17,5). Kristalijn (Genk) Alter en Magis (Tongeren) behalen net daaronder een score van 17. Andere opmerkelijke noteringen voor Limburg: Otoro van Pajtim Bajrami is de hoogste nieuwkomer van Vlaanderen (15,5), Innesto in Zonhoven heeft het mooiste interieur en De Poorterij in Dilsen-Stokkem serveert het beste groentegerecht van het land.

Limburg telt in de nieuwe Gault&Millau 13 nieuwkomers. Daarbij dus Otoro in Hasselt, maar ook Imprévu (in De Barrier) scoort met 14,5/20 uitzonderlijk goed. Hetzelfde kan gezegd worden van ROSS, de opvolger van Rosch in Hasselt.

Innesto heeft niet alleen het mooiste design qua inrichting, maar is ook één van de sterkste stijgers. Met 16,5 op 20 krijgt het restaurant 3 koksmutsen toegewezen, waarbij het tot de top van de gastronomie mag gerekend worden.

Andere opvallende stijgers in de lijst zijn De Stadt van Luijck in Sint-Truiden (naar 15,5), The Black Knife in Wellen, Cocotte in Lommel en Bella Via in Pelt (allen naar 14).

De volledige lijst is terug te vinden in de online of gedrukte versie van Gault&Millau editie 2024.