Hendrik-en-Lode-Essers-300×200

Pami neemt Nederlandse sectorgenoot Mibra over

De grootste Belgische fabrikant van kantoormeubelen Pami, met hoofdzetel in Overpelt, heeft in Nederland sectorgenoot Mibra overgenomen. Voor de familie Essers, eigenaar van Pami, is de overname een belangrijke stap in de verovering van de Nederlandse markt.

Mibra uit Eindhoven heeft een lange traditie en goede naam in de sector van kantoormeubelen. De producent bestaat 54 jaar en stelt zo'n 65 mensen tewerk. Recent kwam het bedrijf echter in financiële problemen, waardoor de onderneming vorige week failliet werd verklaard. Lode en Hendrik Essers van Pami zagen hierin een buitenkans om via de overname van de activa en het handelsfonds de poort naar de Nederlandse markt verder op te breken. "De integratie van Mibra in de Pami-groep laat aanzienlijke schaalvoordelen en kostenbesparingen toe, waardoor Mibra snel terug rendabel zal worden," zegt gedelegeerd bestuurder Lode Essers. "Gezien de degelijke reputatie van het merk Mibra, zullen we de producten onder die naam blijven verdelen."

De groep Pami realiseert een omzet van ruim 41 miljoen euro en stelt in de vestigingen van Overpelt, Luik, Brussel en Anwerpen 280 mensen tewerk.