mewaf-300×225

Pami (Overpelt) neemt concullega Mewaf over

Twee maanden na de overname van het Nederlandse Mibra heeft producent van kantoormeubelen Pami in Overpelt, nu ook het handelsfonds van de groep Mewaf International Sales onder de vleugels genomen. Mewaf uit Kortrijk, onderdeel van de sanitair- en verwarmingsgroep Van Marcke, kondigde al op 13 juni de nakende sluiting aan. Daarbij zouden 107 mensen hun baan verliezen. Mewaf was ooit een van de grootste Belgische kantoormeubelfabrikanten en genoot een zeer goede reputatie in de markt. Door de crisis kreeg het bedrijf echter harde klappen, en de groep Van Marcke besloot zich terug te plooien op de kernactiviteiten.

Dankzij de overname door Pami wordt nu alsnog de werkgelegenheid en de service aan de klanten van Mewaf gewaarborgd. “Pami is grotendeels actief op dezelfde markt, en biedt vergelijkbare producten,” zegt Bart Driessen , Sales Director Pami. “Hierdoor zien wij het perfect mogelijk om de klanten van Mewaf verder te ondersteunen."

“Bijkomend zien wij een opportuniteit om onze activiteiten in West-Vlaanderen en omstreken nog verder uit te bouwen," vult gedelegeerd bestuurder Lode Essers aan.

Mewaf was ondanks de teruglopende omzet toch nog goed voor een zakencijfer van +/- 12,5 miljoen euro in 2011.