pami aan de prise

Pami prefereert power aan de prise

Het is Pami menens om een positieve impact naar mens en milieu te creëren. In dat verband kiezen Lode en Hendrik Essers voor de volledige vervanging van de bedrijfsvoertuigen door elektrische wagens. Zopas werden in één klap 10 Volkswagen ID.4’s besteld bij autogroep Delorge.

Het was een mooie bestelbon die binnenrolde in de Lommelse vestiging van Delorge. Pami kocht er meteen 10 stuks van de nieuwe SUV van Volkswagen, de ID.4, een 100% elektrische wagen. “Een zware, maar heel doordachte investering”, zegt Managing Director Lode Essers. “Daar zijn diverse redenen voor, zoals de veranderende fiscaliteit. Maar nog meer dan dat, willen we als Belgische onderneming een statement maken dat perfect aansluit bij onze bedrijfsfilosofie. We zijn voortdurend gericht op de toekomst en streven ernaar om een positieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij. We kiezen daarom voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Met de investering in een elektrisch wagenpark willen we ons groene profiel kracht bijzetten en laten zien dat het ons ernst is! We hebben als bedrijf een verantwoordelijkheid voor ons leefmilieu en de toekomstige generaties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dan ook geen vrijblijvende keuze.”

Zijn broer en gedelegeerd bestuurder van Pami, Hendrik Essers, vult aan: “We maken dat streven heel concreet door de principes van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ (MVO) trouw toe te passen. In elke handeling, in elk besluit en in elk plan houden we rekening met de 3 P’s daarvan: People, Planet en Prosperity. In al onze activiteiten streven we ernaar om de impact op het milieu en de omgeving tot een minimum te beperken. De vernieuwing van ons wagenpark en de keuze voor 100 procent elektrische wagens past daar dus helemaal in. Dat de actieradius van de nieuwste types sterk is verhoogd (500 km) en de kofferruimte groot genoeg is om bureaustoel te vervoeren, is mooi meegenomen.”

Pami heeft gelijktijdig geïnvesteerd in laadpalen, zowel op het werk als bij medewerkers thuis.