Pami Overpelt Foto: Dick Demey

Pami uit Pelt pakt zilveren plak

De producent van kantoormeubilair Pami in Pelt heeft een internationale erkenning ontvangen voor de inspanningen rond duurzaamheid. Hun Silver Rating van Ecovadis werd behaald met een score die Pami bij de top 15% rekent.

EcoVadis is een wereldwijde standaard die bedrijven beoordeelt op basis van hun inspanningen rond duurzaamheid. Pami is één van de toppers, aangezien de score van 71 op 100 hen rangschikt bij de beste 15% die in de afgelopen 12 maanden door EcoVadis werd beoordeeld.

Goswin Fijen, CEO, reageert trots: “Deze prestatie is een prachtige erkenning voor de inspanningen van ons team om duurzame praktijken te integreren in al onze bedrijfsprocessen, van ontwerp en productie tot levering en installatie. Voor Pami is maatschappelijk verantwoord ondernemen immers meer dan een modewoord. Het maakt integraal deel uit van onze bedrijfsstrategie. Deze Silver Rating van EcoVadis onderstreept onze jarenlange toewijding.”

“Hoewel we trots zijn op onze zilveren medaille, zien we dit niet als het eindpunt in ons duurzaamheidverhaal. Met onze score van 71/100 misten we de Gold Rating op een haar na. De cut-off score voor deze Gold Rating bedraagt momenteel immers 72/100. In de komende weken zullen we de verbetervoorstellen diepgaander bestuderen om onze duurzaamheidsstrategie naar een nog hoger niveau te tillen. We zijn vastberaden om een blijvende positieve impact te hebben en onze klanten te ondersteunen bij het creëren van duurzame en inspirerende werkomgevingen.”, besluit Lode Essers, Strategic Advisor.