Panega Sports

Panega Sports (Hasselt) gaat mee naar Olympische Spelen

Het softwareplatform Panega Sports, gespecialiseerd in het centraliseren van sport-gerelateerde data, zal tijdens de komende Olympische Spelen door de Belgische delegatie gebruikt worden als hét centrale medische platform. Quesd, het Hasseltse bedrijf achter dit product, is tevens de ontwikkelaar van het vermaarde platform Soccerlab.

“De voorbije jaren hebben we zeer intensief samengewerkt met Sport Vlaanderen, de Vlaamse topsportfederaties en het BOIC, om te komen tot waar we nu staan”, vertelt Frederik Derdin, projectleider van Panega Sports bij Quesd. “Om als klein land competitief te zijn in een sportwereld waarin de details het verschil maken, is het cruciaal om zeer efficiënt om te gaan met tijd en middelen. Panega is met dat oogpunt ontworpen.”

Prof. Dr. Johan Bellemans, Chief Medical Officer van Team Belgium, beaamt dit. "Om onze atleten optimaal aan de start te krijgen, zetten we enerzijds in op zeer snelle symptoomdetectie, en anderzijds op een zeer nauwe monitoring van onze atleten. Deze twee factoren worden gecombineerd en gecontroleerd vanuit het centrale Panega-platform. Hierdoor wordt een nationaal gecoördineerd topsportbeleid met alle betrokken partijen mogelijk. België is zeker één van de leidende landen op dat vlak, en Panega speelt daar een belangrijke rol in."