Nieuws Limburg Stories Papegaai is ziek (maar wel verzekerd)
Limburg

Papegaai is ziek (maar wel verzekerd)

Een huisdier dat medische zorgen nodig heeft, kan een flinke hap uit het gezinsbudget betekenen. Om dat te voorkomen is in Hasselt het nieuwe bedrijf Figo gestart. Zij bieden verzekeringen aan waarmee de kosten worden gedekt bij ziekte van honden en katten, maar ook van konijnen en papegaaien.

Karine Van Mensel is in Hasselt gestart met een team van 5 mensen die verzekeringen voor huisdieren aanbieden. “Dat gaat van honden en katten tot konijnen en papegaaien: elk van deze dieren, ongeacht leeftijd en ras, is welkom”, zegt ze. “De ambitie is groot. Waar vandaag 3% van de Belgische huisdieren een ziekteverzekering heeft, willen wij dit cijfer optrekken naar 10%.” Van 5 mensen die starten in de nieuwe zaak, wil de zaakvoerder weldra evolueren naar een team van 15 medewerkers.

Dat moet lukken omdat de noodzaak aan een dierenverzekering groot is, vindt de ondernemer. “Als je een volledige heup moet laten vervangen bij een hond, ben je tot 4.000 euro kwijt. Voor de vaccinatie van een kat tel je 40 euro neer en een crematie kost soms 350 euro. Ook de kosten van dierenartsen zijn soms niet van de poes… En dus is een verzekering geen overbodige luxe”, stelt Van Mensel. “We willen de eigenaars behoeden voor een financiële kater.”

Het Amerikaanse bedrijf Figo, dat nu dus in Hasselt neerstrijkt, stelt samen met de baasjes een verzekering op maat samen. “Dit op basis van het vergoedingspercentage, terugbetalingsbedrag en franchise of eigen risicobedrag. Alles kan, alleen bestaande klachten kunnen natuurlijk niet worden​ verzekerd.”