Nieuws Limburg Pascy wordt Schepen van Eenzaamheid

Pascy wordt Schepen van Eenzaamheid

Pascy wordt Schepen van Eenzaamheid

De Truiense ondernemer Pascal Monette, beter gekend als Pascy, heeft een bijzondere bevoegdheid gekregen in het Truiense schepencollege. De fruithandelaar wordt immers Schepen van Eenzaamheid, zo schrijft Het Belang van Limburg.

Het is een primeur voor Vlaanderen: een schepen van Eenzaamheid. Open VLD’er Pascal Monette krijg deze taak toegewezen. “Als marktkramer zie ik constant de eenzaamheid aan mijn kraam. Er zijn mensen die altijd maar één stuk groente of fruit komen kopen, om zo toch maar met iemand te kunnen praten.”

De ondernemer heeft naar eigen zeggen een ‘eenzaamheidsradar’. “Ik voel het na een halve zin: die mens is eenzaam. En daar moeten we iets aan doen. We gaan een beleid op poten zetten om voor deze groep mensen een oplossing te bieden.”

Het hele verhaal leest u dinsdag in Het Belang van Limburg!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.