Nieuws Limburg Paspop van wielrenner laat sneller fietsen toe

Paspop van wielrenner laat sneller fietsen toe

Paspop van wielrenner laat sneller fietsen toe

De Limburgse bedrijven Ridley Bikes en BioRacer werken mee aan een project om de aerodynamica, en dus de snelheid, van fietsers te kunnen verhogen. Met behulp van een 3D-scanner maken ze eerst een levensechte paspop van de renner (in fietshouding). Die wordt vervolgens uitvoerig bestudeerd en getest met een lasergestuurd meetsysteem. Op die manier kan er, precies op maat, een aangepaste fiets, kledij en helm worden gemaakt die de aerodynamica van de renner optimaliseert. En dat betekent: sneller vooruitgaan en misschien zo het verschil maken in de koers…

3D paspop bike valley“De knowhow van Vlaamse bedrijven inzake aerodynamica en wielrennen behoort tot de wereldtop, maar was tot dusver eerder versnipperd,” zegt Bert Celis, coördinator van Flanders’ Bike Valley, de cluster van Vlaamse bedrijven die toeleveren aan de wielersport. “Tot dusver was iedereen vooral gefocust op kennis over zijn eigen product, maar nu hebben we voor de eerste maal al deze knowhow samengebracht om gezamenlijke testen te doen over de productgrenzen heen.” Eind dit jaar wordt bovendien een fietstunnel in gebruik genomen, waarin de partners van Flanders’ Bike Valley in ideale omstandigheden hun producten kunnen testen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.