veekmans jamaers zelem

Pater Veekmans gaat het klooster in

Peter Veekmans en Myriam Jamaers, gekend als ondernemers van eventbureau UC Belgium, hebben in Zelem het Sint-Jansbergklooster gekocht. Ze gaan het kasteel inrichten als eventlocatie voor feesten, workshops en seminaries.

Het echtpaar wist midden vorig jaar -ten persoonlijke titel- voor “enkele miljoenen” euro de hand te leggen op het prestigieuze kasteel van Zelem, dat sinds 1978 als monument beschermd is. Voordien was het domein in handen van een coöperatieve vennootschap die er projecten van ecologische en educatieve aard voor ogen hadden. Die onderneming ging echter failliet, waarna de familie Veekmans-Jamaers het hoogste bod op het vastgoed uitbracht.

“Ik was van plan het wat kalmer aan te gaan doen”, weet Peter Veekmans. “Maar toen ik het klooster zag, was ik meteen verliefd.” Intussen is hij gestart met de renovatiewerken van het 3.500 m² grote klooster op een grondgebied van 4,5 hectare. “Daar zijn we al voor een deel mee klaar. We beschikken nu over diverse feestzalen, vergaderruimtes en bruidssuites, een 14de eeuwse kapel, een prachtige Engelse tuin en een ruime parking.”

Partners gezocht
Om de inspanningen naar onderhoud te kunnen blijven volhouden zonder de rendabiliteit van de feestlocatie in het gedrang te brengen, heeft Peter Veekmans een bijzondere formule bedacht. Onder de paraplu van ‘Les Conservateurs du Monastère’ is hij op zoek naar 15 partnerbedrijven die voor een periode van drie jaar voor 10.000 euro aan goederen in natura willen aanbieden. In ruil kunnen zij rekenen op een jaarlijks gebruik van de locatie, een jaarlijks diner en VIP-arrangement bij grote evenementen. “Met die oefening zijn we bijna klaar”, aldus Veekmans. Begin mei moet ook het restaurant, onder leiding van de Hasseltse topchef Frank Treunen, de deuren openen. “Dit jaar beschouwen we nog als een aanloopjaar. Vanaf 2020 moeten we er helemaal klaar voor zijn.”