kumpen-5332 kopie

Paul Kumpen voert peloton sportieve bedrijven aan

"Op de fiets is iedereen gelijk. CEO, kantoormedewerker, arbeider,... de liefde voor de sport verbindt elkaar en zo kom je interessante mensen tegen die je op de traditionele netwerkactiviteiten nooit ziet", zegt Paul Kumpen. "Het is daarom dat ik ambassadeur ben van Allround Flandrien Cup, een informele fietshappening op 8 september op en rond Circuit Zolder, die toelaat dat bedrijven op een andere manier met elkaar netwerken."

"Sommige events doen aan 'community building', wat een stap verder gaat dan het klassieke netwerken", legt de nationale Voka-voorzitter uit. "Door tijdens en na het fietsen op een informele manier met gelijkgestemde zielen te babbelen, verlaagt de drempel om persoonlijke en zakelijke contacten te leggen. Er is minder onderscheid tussen de niveaus van de werkvloer, en dat maakt het interessant en leuk."

Het is niet de enige reden waarom Kumpen zijn steun verleent aan Allround Flandrien Cup. "Het initiatief moedigt mensen aan om in teamverband meer te bewegen. Zeker nu we allemaal langer zullen moeten werken, is het nog belangrijker om fit te blijven. Door de lichte competitie die aan dit event is gekoppeld, zal de neiging om zich goed voor te bereiden iets groter zijn. Het doel is een goede prestatie neer te zetten op 8 september, zodat er gestructureerd naartoe zal gewerkt worden. Het is geen kampioenschap, maar een gezonde competitie maakt het wat boeiender. Dat is in het bedrijfsleven ook zo..."