Nieuws Limburg Peas, Eve en Lento kunnen Belgian Vegan Award winnen

Peas, Eve en Lento kunnen Belgian Vegan Award winnen

Peas, Eve en Lento kunnen Belgian Vegan Award winnen

Met Peas en All about Eve bij de winkels en Lento bij de restaurants beschikt Hasselt over drie finalisten van de Belgian Vegan Awards. Het grote publiek wordt uitgenodigd om hun favorieten een stem te geven.

Vegetarisch en veganistisch eten zit duidelijk in de lift. Overal in het land duiken nieuwe concepten op om de ingrediënten te kopen, recepten te bereiden, gerechten af te halen of gewoon lekker op restaurant te gaan. Be Vegan, een vereniging die veganisme promoot, heeft nu een wedstrijd op poten gezet waarbij ondernemingen die een voortrekkersrol opnemen, kunnen verkozen worden.

Bij de winkels is Peas genomineerd, de vegan dessertenzaak van Els Berx en Davy Rosiak. Ze gaven beiden hun job op om een afhaalzaak in vegetarische gerechten op te starten. Daarna werd na een crowdfundingactie een eigen winkel geopend, exclusief gericht op veganistische desserts.

Ook All About Eve Conceptstore, de winkel van Eve en haar partner Peppe, dingt mee naar de hoofdprijs. De dagverse plantaardige gerechten worden dagelijks huisbereid in de Ridderstraat in Hasselt. Naast het aanbod in food & drinks, heeft All About Eve ook een assortiment van natuurlijke cosmetica.

In de categorie voor restaurants prijkt Lento bij de finalisten. De zaak van Yolan Bamps (28) en Tekla Vancleynenbreugel (25) bestaat nog geen half jaar, maar kan wel al een waslijst aan uitstekende referenties voorleggen.

Wie de Limburgse ondernemers een duwtje in de rug wilt geven, kan nog tot en met 26 december stemmen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Dilsen-Stokkem, Hasselt
Dilsen-Stokkem

Creneau tekent Cordaat on the Beach

Niet ter zee of in de lucht, maar Terland zal de horeca-hotspot heten van het nagelnieuwe Terhills Resort in Dilsen-Stokkem.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.