Nieuws Limburg Peerse parkbewoners trekken aan zelfde koord

Peerse parkbewoners trekken aan zelfde koord

Peerse parkbewoners trekken aan zelfde koord

De bedrijven het industrieterrein Bokt in Peer slaan de handen in elkaar. Ze hebben een vzw opgericht die de samenwerking moet bevorderen. Zo willen ze onder meer samen energie aankopen, afval laten ophalen, de signalisatie verbeteren en het groen onderhouden.

Parkmanagement Peer is de naam van de nieuwe vzw die samen met het stadsbestuur van Peer en Quares werd opgezet. Drie bedrijven nemen het voortouw: Aninco, All Top Clean Products en S&P. Zij gaan nu andere ondernemen van industriezone Bokt, die onlangs een uitbreiding kreeg van 8,2 hectare, overtuigen om mee te doen.

“We geloven in een duurzame samenwerking tussen ondernemers onderling en daar willen we hen graag in ondersteunen”, aldus Steven Matheï, burgemeester Stad Peer. “Het doel is een verduurzaming van het bedrijventerrein. Dat willen we op verschillende niveaus realiseren. Dat kan in eerste instantie door groepsaankopen van bijvoorbeeld groene energie of kantoorbenodigdheden, maar we onderzoeken ook de piste van energiedelen.”

Annick Meyers van Quares neemt de rol van parkmanager op zich. “In het eerste jaar zullen we vooral werken aan onze draagkracht door het werven van nieuwe leden”, zegt ze. “We zullen ook heel wat info over verschillende parameters, zoals energieverbruik en afvalophaling, binnenkrijgen. Aan de hand van die informatie onderzoeken we op welke manier bedrijven elkaar nog kunnen helpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.