Nieuws Limburg Peeters betaalt onderzoek naar Limburgs fruit

Peeters betaalt onderzoek naar Limburgs fruit

Peeters betaalt onderzoek naar Limburgs fruit

Vlaams minister-president Kris Peeters, bevoegd voor Landbouw, heeft 264.000 euro steun uitgekeerd aan het Proefcentrum Fruit (PCF) in Sint-Truiden. Nog 11 andere centra die onderzoek verrichten naar innovatie in de fruit- en groentesector, delen mee in de grote pot van 2,1 miljoen euro die Peeters als werkingsmiddelen subsidieert. Het geld heeft als doel om praktijkgerichte uitvindingen snel en gemakkelijk te laten doorstromen naar de telers.

peeters landbouw“Praktijkcentra als het PCF spelen een onmisbare rol in het proces van verduurzaming van de sector,” vindt Peeters. “Bovendien moet deze steun de Vlaamse land- en tuinbouwers helpen om hun koppositie in Europa op het vlak van productiviteit en toegevoegde waarde te bestendigen en mogelijks te verstevigen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.