Schermafbeelding 2024-02-06 om 11.26.59

Penders hangt karretje aan grote Fronnt

Fronnt, de alliantie van installatiebedrijven waartoe onder meer ABN Klimatisatie, Induzz3 en Lenaerts-LVR behoren, voegt met Bovema International een nieuwe partner aan de groep toe. De specialist in industriële koeling en zonnepanelen wordt door Fronnt overgenomen van de Maasmechelse eigenaar Renaat Penders, die ook in de nieuwe constellatie aan boord blijft.

Fronnt werd amper anderhalf jaar geleden opgericht door Gimv en Tilleghem, met de bedoeling om een Vlaamse alliantie van installatiebedrijven te vormen. ABN Klimatisatie en Lenaerts-LVR vormden destijds de eerste twee van intussen 14 bedrijven in de groep.

De meest recente aanwinst is Bovema International, de onderneming actief in industriële klimaattechniek en zonne-energie, met hoofdkantoor in Olen. De zaak werd in 2014 volledig overgenomen door Renaat Penders, de Limburgse manager die al eind jaren '90 samen met een collega de Belgische vestiging van Bovema via een MBO had verworven. Hij blijft ook na de overname aan boord als CEO.

Na de toetreding van Bovema International tot Fronnt tellen de partnerbedrijven samen 485 medewerkers. Het is de bedoeling om verder te groeien tot een geïntegreerde, multitechnische installatiegroep die organisaties volledig kan ondersteunen in hun energietransitie.