Nieuws Limburg Personeel Dirafrost wil 3/4 van jobs redden

Personeel Dirafrost wil 3/4 van jobs redden

Personeel Dirafrost wil 3/4 van jobs redden

Het personeel van fruitverwerkend bedrijf Dirafrost uit Herk-de-Stad heef bij de hoofdzetel van de Oostenrijkse aandeelhouder Agrana een alternatief voorstel ingediend, waarbij niet 39 jobs moeten sneuvelen, zoals eerder door de directie aangekondigd, maar maximaal een kleine 20 of zowat een kwart van het huidige totaal. Het plan gaat uit van de troeven die de Limburgse vestiging heeft, waardoor het economisch rendabel moet zijn om een deel van de productie niet naar lagelonenlanden over te hevelen.

fruit dirafrostDe vakbonden zijn enthousiast over het plan, maar hebben niet het gevoel dat het ‘meedenken’ van de werknemers veel gehoor zal vinden. In de komende dagen zou er al feedback uit Wenen moeten komen om het definitieve lot van de 39 werknemers te kennen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.