Nieuws Limburg Peter Guelinckx koopt Jaguar en Land Rover Hasselt

Peter Guelinckx koopt Jaguar en Land Rover Hasselt

Peter Guelinckx koopt Jaguar en Land Rover Hasselt

De Limburgse groep Automotive & Mobility Invest, de holding van ondernemer Peter Guelinckx waaronder autogroep Delorge en BMW van Osch ressorteren, neemt in Hasselt de vestiging over van Jaguar en Land Rover. “Dit is een mooie aanvulling van ons gamma”, aldus Guelinckx.

Peter Guelinckx en de AMB Holding van de Antwerpse ondernemer Jan Adriaenssens onderhandelden de voorbije weken intensief over een overname van de Metropool Hasselt, waartoe Jaguar en Land Rover behoren. Zopas werden de handtekeningen gezet onder het akkoord.

“Jaguar en Land Rover zijn een mooie aanvulling in ons gamma van premium merken”, zegt Peter Guelinckx. “Ze zijn een mooi alternatief voor onze Duitse merken, zonder echt concurrenten te zijn. Jaguar en Land Rover hebben een trouw publiek dat zelden van merk verandert.”

Door het inlijven van Metropool Hasselt voegt de holding A&M Invest een nieuw juweel toe aan de al indrukwekkende portfolio. In oktober vorig jaar rondde de holding boven Audi en VW-dealer Delorge nog de overname af van de groep van Osch, dealer van BMW en Mini.

Met de overname van Metropool Hasselt ontstaat een groep met een omzet van 400 miljoen euro, een verkoop van 9.500 nieuwe auto’s en 540 werknemers. De vestiging van Land Rover en Jaguar in Hasselt stelt 34 mensen tewerk en is met ongeveer 700 verkochte auto’s per jaar goed voor een omzet van 40 miljoen euro. In 2016 werd er nog ruim 5 miljoen euro geïnvesteerd in een volledige remake van de infrastructuur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.