guelinckx

Peter Guelinckx neemt nu ook BMW Davo over

Peter Guelinckx, eigenaar en CEO van autobedrijf A&M Group, heeft de 2 vestigingen van Davo in Tongeren en Sint-Truiden overgenomen. Daardoor krijgt de groep er ruim 100 miljoen euro aan omzet en 100 personeelsleden bij. Davo, onder leiding van de tweede generatie Karel Daenen, verkoopt ruim 1.800 BMW's en Mini's per jaar. Met de overname wordt A&M Group opnieuw de grootste BMW-dealer van het land.

Enkele jaren geleden zorgde de overname van de bekende Hasseltse BMW-dealer van Osch bij BMW nog voor grote zenuwachtigheid. Het vooruitzicht dat er BMW’s zouden worden verkocht door een bedrijf dat destijds vooral bekend was als verkoper van de merken van de Volkswagen-groep, deed in München het angstzweet uitbreken. De ongerustheid bleek echter ongegrond. “Er staat immers een Chinese muur tussen onze merken”, zegt Peter Guelinckx, eigenaar en CEO van A&M Group. De voorbije jaren heeft A&M Group zijn netwerk aan BMW-vestigingen stelselmatig uitgebreid. Vandaag zijn er filialen in Hasselt, Halen, Tienen, Genk, Dilsen-Stokkem, Wijnegem en Malle, goed voor 6.000 nieuwe BMW’s en Mini’s per jaar.

Zuid-Limburg

Daar komt nu ook de Zuid-Limburgse groep Davo bij, met vestigingen in Sint-Truiden en Tongeren. Als de mededingingsautoriteit de transactie goedkeurt, is Davo binnenkort goed voor ruim 100 miljoen euro aan bijkomende omzet en 100 extra personeelsleden. Davo verkoopt in zijn twee vestigingen ruim 1.800 auto’s per jaar.

“Zaakvoerder Karel Daenen, inmiddels de tweede generatie, blijft nog een tijd aan boord maar had niet de ambitie het bedrijf in zijn eentje voort te zetten", zegt Peter Guelinckx. "Schaalgrootte is in deze sector immers almaar belangrijker." Met de overname van Davo groeit het personeelsbestand van A&M Group aan tot meer dan 1.000 werknemers. A&M Group wordt zo opnieuw de grootste BMW-dealer in België.

(Het hele verhaal is te lezen in Het Belang van Limburg)