Philip Hilven verhuist naar Group Machiels

Philip Hilven, bekend als voormalig hoofdredacteur van TV Limburg, wordt vanaf 1 december de nieuwe woordvoerder van Group Machiels. Bij het familiale bedrijf, dat wereldwijd actief is in onder meer hernieuwbare energie, afvalverwerking, bouw, vastgoed en trading, zal Hilven ook het personeelsbeleid tot zijn bevoegdheden mogen rekenen. Nadat hij bij TV Limburg vertrok was de voormalige hoofdredacteur aan de slag in Nederland, waar hij adjunct-hoofdredacteur was van televisiezender L1 TV.

Volgens Emiel Philipsen, CEO van Group Machiels, past het aantrekken van Philip Hilven in de groeiplannen van het bedrijf. “We staan op het punt om nieuwe sprongen te maken met onze groep,” aldus Philipsen. “Zowel de omvang van onze activiteiten als het aantal mensen dat we daarvoor willen te werk stellen, zal in de nabije toekomst flink groeien. Denk alleen al maar aan onze plannen om in Beringen, Genk en Houthalen-Helchteren zowat 1500 bijkomende jobs te creëren. Om ons daar op voor te bereiden passen we onze structuren aan. We voelen de noodzaak om op het vlak van communicatie en personeelsbeleid te investeren. We denken dat Philip Hilven de geknipte man is om daar vorm aan te geven.”

Voor Louis Machiels, voorzitter van de raad van bestuur van de groep, bewijst de gang van zaken andermaal dat een familiebedrijf mits de nodige aandacht voor bedrijfsontwikkeling kan groeien zonder zijn eigenheid te verliezen. “We zetten deze nieuwe stap omdat we naar voren willen kijken en er rotsvast van overtuigd zijn dat de weg die we bewandelen een garantie is voor een mooie toekomst van de Group Machiels.”

Philip Hilven zelf kijkt vol verwachting uit naar de samenwerking. “Group Machiels is een zeer interessant bedrijf. Het draait mee in de wereldtop van innovatieve ontwikkelingen rond de verbetering van het milieu. Ik ben blij dat ik daarin een actieve rol kan spelen. Mijn verleden in de media en mijn ervaring als manager van verschillende redacties zal me daarin zeker goed van pas komen.” Het is de bedoeling dat Philip Hilven per 1 december bij Group Machiels de functie van “corporate manager communications and human resources” zal waarnemen.