Philippe Bodson is Person of the Year 2023

Philippe Bodson, CEO van de zakenvluchtgroep ASL met hoofdkwartier in Hasselt, is woensdag door de Belgische club van luchtvaartjournalisten APC uitgeroepen tot ‘Person of the Year 2023’. “Fijn om zo’n erkenning te krijgen,” reageert de laureaat.

Ieder jaar gaat de Aviation Press Club (APC) op zoek naar een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de luchtvaartsector in ons land. Die eer is dit jaar te beurt gevallen aan Philippe Bodson, CEO van de ASL Group. De prijs werd uitgereikt in de gebouwen van luchtverkeersleider Skeyes in Steenokkerzeel.

Met ASL zelf is Bodson niet enkel actief in zakenvluchten, maar ook medische, cargo-, tv- en relaisvluchten. Zo werkt ASL regelmatig mee aan de captatie van de beelden van grote sport- of wielerwedstrijden, zoals Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Vorig jaar was het bedrijf ook actief op de Olympische Spelen.

Diversificatie
“Een slimme ondernemer weet dat je je business best kunnen diversifiëren naar verschillende sectoren,” zegt luchtvaartjournalist Luk De Wilde, die zelf tien jaar voorzitter mocht zijn van de club van luchtvaartjournalisten APC. “Philippe Bodson is zo’n slimme ondernemer. Hij investeerde de afgelopen jaren, behalve in de luchtvaart, nog in andere branches zoals reizen (ASL Travel), events (Total-E), feestmaterialenverhuur (Festarent) en horeca (Gustus/Imprévu),” aldus De Wilde die de lofrede tijdens de uitreiking van de award voor zijn rekening nam.

Oekraïne
De jongste jaren wist Philippe Bodson zich behoorlijk in de kijker te werken, merkt Luk De Wilde op. “Hij slaagde er als eerste Belgische bedrijf in om grote ladingen mondmaskers vanuit China naar de luchthaven van Luik te halen. Met de aankoop van elektrische vliegtuigen en de ecovriendelijke vliegtuigloodsen in Luik en Antwerpen, zet ASL Group ook volop in op verduurzaming. En hij zette zijn ambulancevliegtuigen bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in als luchtbrug tot aan de Oekraïense grens, met hulpgoederen aan boord tijdens de heenreis, en vier patiënten op de terugweg die naar het westen werden meegenomen voor verdere medische behandeling,” somt De Wilde op.

“Met veel passie, kennis van zaken en vooral met bedachtzame investeringen heeft Philippe Bodson tot nu toe een mooi parcours afgelegd in de Belgische luchtvaartsector,” besluit Luk De Wilde.

Philippe Bodson reageert vereerd op de toekenning van de award. “Het is fijn om een dergelijke erkenning te krijgen van mensen die de luchtvaarsector van dichtbij volgen,” aldus Bodson in een eerste reactie.