FOTOCLAEVERBLAT-300×210-2

Piatkowski neemt garde over in 't Claeverblat

Sidy Pelssers, chef van het Hasseltse restaurant ‘t Claeverblat, heeft officieel haar opvolger voorgesteld. Peter Piatkowski neemt vanaf 10 januari er de garde over.

In 1976 stampte Sidy Pelssers samen met haar echtgenoot Marcelin Hansen het restaurant ‘t Claeverblat uit de grond. Samen werkten ze 34 jaar lang aan de uitbouw van het stijlvolle restaurant, dat ondertussen een uitgebreide culinaire erkenning geniet. "Maar na meer dan 30 jaar in dit beroep heb ik besloten om dingen te gaan doen waarvoor ik tot nog toe geen tijd had", zegt Sidy Pelssers, in 2004 nog uitgeroepen tot ‘Lady Chef of the Year’. "Ik ben blij dat ik dit levenswerk kan overlaten in de handen van een jonge, beloftevolle chef. Peter heeft in toprestaurants gewerkt en heeft de voorbije jaren in St. Paul bewezen dat hij het kan." Voor Sidy wordt het alvast de laatste kerst in 't Claeverblat. 

Peter Piatkowsky (34) verdiende zijn strepen onder meer bij Frank Fol van Sire Pynnock (Leuven), Vicky Geunes van ‘t Zilte (Mol) en Felix Alen van Hof te Rhode (Diest). Hij werkte ook zes jaar bij Hoeve St. Paul in Lummen, waar hij na het schielijk overlijden van chef Tony Robijns in 2008 de Michelinster toch wist te behouden. Ondertussen heeft Hoeve St. Paul de deuren gesloten. 

"Ik ben blij dat ik deze kans en steun van Sidy en Marcelin krijg", zegt Piatkowsky. Marcelin Hansen blijft immers nog een tijdje als stijlvolle gastheer in ‘t Claeverblat, om Piatkowski bij te staan. Maar op sterrenambities wil hij zich niet vastpinnen. "Ik zal er wel alles aan doen om de reputatie van dit restaurant hoog te houden."