Pidbull bijt zich vast in aftakeling zonnepanelen

Edison Energy, de Hasseltse producent van zonne-energie, heeft een nieuwe activiteit aangeboord. Samen met Imec en de UHasselt hebben ze onder de naam Pidbull hun eigen PID-box ontwikkeld voor grote installaties van zonnepanelen. Zo’n PID-box zorgt ervoor dat panelen met een verzwakt vermogen weer helemaal fit worden getoverd. Onder meer Ilumen in Tessenderlo heeft een gelijkaardig product.

Edison Energy - Foto 5YR bestaanEdison Energy is een jonge producent van groene stroom die in 2010 werd opgericht door Davy Verheyden, Diederik Baeté en Bert Creemers. Ze verkopen tegenwoordig via hun 81 middelgrote zonneparken, stroom aan Luminus en Ecopower. De voorbije 12 maanden werden nog 14 sites overgenomen. De grote parken werden vorig jaar voor een mooi bedrag verkocht. En dat geld moet rollen... Edison Energy heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van PIDbull, een apparaat dat zonnepanelen die capaciteit hebben verloren, nieuw leven inblaast. Op enkele maanden tijd werden er al meer dan 1.000 stuks van verkocht. "De terugverdientijd bedraagt dan ook maar drie tot zes maanden,” maakt Davy Verheyden zich sterk.

Edison Energy verwacht vanaf volgend jaar overigens een nieuwe boom in de zonneparken. Tegen dan zullen nieuwe grote kantoren en industriële gebouwen immers verplicht moeten uitgerust zijn met alternatieve energiebronnen.