pierard sint-truiden

Pierard piloteert volgende generatie in gloednieuwe conceptstore

Op de plaats waar vroeger een middeleeuwse stadsgevangenis was gevestigd, hebben Jos Pierard, Rutger en Jeroen Frissaer afgelopen weekend hun zaak Kookwaar-bij Pierard officieel geopend. Het gaat om een totale vernieuwing, na 2 jaar van intensieve verbouwingen en een volledige actualisering van het concept.

De onderneming van Jos Pierard bestaat al vele jaren in Sint-Truiden, tot dusver onder de naam Home & Co. Mede-zaakvoerders Rutger en Jeroen Frissaer stonden achter een volledig transformatie van het bedrijf. De zaak in de Diesterstraat werd tijdelijk verlaten om een totale verbouwing door te voeren. En ook de naam ging op de schop.

"Onder de nieuwe benaming Kookwaar-bij Pierard kiezen we voluit voor vernieuwing in de keukenbranche", leggen Rutger en Jeroen uit. "Nog nooit werden er zoveel kookboeken gedrukt en talloze tv-programma’s over koken uitgezonden. Gezellig ‘thuiskoken’ is een echte hype geworden, die ervoor zorgt dat klanten steeds meer op zoek zijn naar de juiste materialen, gedegen advies, kwaliteit en duurzaamheid. En dat is nu net waar we met Kookwaar op inspelen."

Het pand in de Diesterstraat was vroeger deel van de stadsgevangenis, zo bleek tijdens de ingrijpende verbouwingswerken. Niemand die zich dat nog herinnert. Want al in 1950 was Pierard er al te vinden, toen nog als handel in ijzerwaren. Het was in 1992 dat de zaak werd omgevormd tot Pierard ID en later Pierard Home & Co. "En nu stappen we dus een nieuw culinair tijdperk binnen”, zegt Jos Pierard. "Met deze moderne, belevingsvolle conceptwinkel zijn we klaar voor de toekomst. Ook in de komende jaren zullen we blijven inzetten op vernieuwing en specialisatie om ieders keukenpassie te ondersteunen. Want onze leuze is: waar het hart van vol is, kookt de pot van over,” besluiten zaakvoerders Rutger, Jeroen en Jos met een knipoog.