Nieuws Limburg Pieter én Diederik zijn Sommelier of the Year!

Pieter én Diederik zijn Sommelier of the Year!

Pieter én Diederik zijn Sommelier of the Year!

Pieter Béatse, sommelier van De Stadt van Luijk in Sint-Truiden en Diederik Herbots, wijnkenner van sterrenzaak Ogst in Hasselt, mogen zich -ex-aequo- Sommelier of the Year van de provincie Limburg noemen.

In Kortrijk werden zopas de stemresultaten bekendgemaakt van de Sommelier of the Year 2023. Deze verkiezing is al aan haar 13de editie toe. Meer dan 12.700 mensen, zowel liefhebbers als professionals, brachten hun stem uit. “De drie best geklasseerden van elke provincie legden een sommelierproef af waarbij gepeild werd naar hun kennis omtrent foodpairing, wijn- en glaskeuze. Dit gebeurde onder het nauwlettend oog van een vakjury. De kandidaten die het best scoorden op deze proef, werden uitgeroepen tot provinciale laureaten.

Voor Limburg was het verschil te klein om één winnaar aan te duiden. Zowel Pieter Béatse van De Stadt van Luijk als Diederik Herbots van Ogst maakten een bijzonder goede beurt, en werden na rijp beraad, allebei tot winnaar voor Limburg uitgeroepen. Dat wil ook zeggen dat ze nog in aanmerking komen om op 6 maart verkozen te worden tot nationale laureaat, en dus tot de beste sommelier van België. In onze ogen is het nu al duidelijk: die prijs moet en zal naar Limburg komen! Schol!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.