Nieuws Limburg Pietermans stopt 1,5 miljoen in drukpers

Pietermans stopt 1,5 miljoen in drukpers

Pietermans stopt 1,5 miljoen in drukpers

Drukkerij Pietermans uit Lanaken heeft een nieuwe, hoogtechnologische drukpers in gebruik genomen. Het gaat om een investering van 1,5 miljoen euro. “Want stilstaan is achteruit gaan,” zegt zaakvoerder Jack Pietermans. “Het toestel biedt ons meer mogelijkheden en levert een aanzienlijke bijdrage aan een schoner milieu.”


Voor de kenners: de watergekoelde pers is een volautomatische Heidelberg XL-75-5LX, die 18.000 vellen per uur kan drukken. “Door met water te koelen in plaats van lucht, kan de warmte worden afgeleid gebruikt worden voor andere doeleinden,” legt Jack Pietermans uit. “We verwarmen er onze bedrijfshal en het magazijn mee, wat gezien de huidige energiekosten een groot voordeel is.”

De investering past in de groeiplannen van Pietermans, die in 1991 een kleine dorpsdrukkerij overnam in Smeermaas, en deze uitbouwde tot een kmo met 12 medewerkers. In 1999 werd alvast een nieuwe productiehal met kantoren geopend, nadien aangevuld met nog een uitbreiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.