Dennis Godderie Denck

Pittige premie zkt. bedrijf met veelbelovend idee

Co-Laden (Rudy Bonten en Danny Vaes), Innervate (Steven Nagels), Daymaker (Lien Verwimp en Nico Mullens), Denck Innovations (Dennis Godderie) en Equivita (Charlotte en Viktor-Jan Vertessen): het zijn maar enkele voorbeelden van jonge Limburgse ondernemingen die 50.000 euro steun hebben ontvangen voor de uitwerking van hun ondernemend idee. En ja hoor: Vlaio heeft opnieuw een goedgevulde pot met subsidies klaargezet voor jonge groeibedrijven met een innovatief project. Aangesproken?

De oproep om mee te dingen naar de cheques van 50.000 euro komt van Unizo Limburg, dat graag wil dat Limburg een rechtmatig deel krijgt alle beschikbare Vlaamse middelen. "Het is niet meer dan normaal dat Limburg zijn deel van de koek opeist, want er zijn hier genoeg starters en jonge groeibedrijven die grensverleggend en innovatief zijn, en de steun voor hun groeitraject goed kunnen gebruiken", zegt hij.

Vandaar dat hij een brede oproept lanceert. “Bedrijven die na 27/4/2021 zijn opgericht en een pioniersrol vervullen in hun marktsegment, komen in aanmerking. Nog een voorwaarde is dat ze voor een traject staan waarbij een aantal belangrijke onzekerheden moeten worden onderzocht. Doel is dat ze in een volgende stap externe financiering en/of de eerste betalende klanten kunnen aantrekken."

De steun per bedrijf komt neer op een vast bedrag van 50.000 euro. “Aanzienlijk”, vindt Lodewyckx. “Er wordt bovendien geen detail van de kosten gevraagd bij de aanvraag en ook niet bij afrekening. Dat vermindert de administratieve last aanzienlijk. Wij vinden het cruciaal dat onze Limburgse ondernemers een rechtmatig aandeel kunnen binnenhalen. Daarom doen we extra inspanningen om deze innovatieve innovatiesteun bekend te maken en de ondernemers op weg ernaartoe te begeleiden.” Unizo Limburg helpt de kandidaten met het indienen van een dossier. "Dat verhoogt de slaagkansen, evenals de coaching door de vorige winnaars. Zij staan de nieuwe kandidaten bij in een 'oefenpitch', zodat ze optimaal voorbereid zijn voor hun finale jurypresentatie."

Kandidaten kunnen zich melden via patrick.buteneers@unizo.be of 0496 101 769.