Nieuws Limburg Pittsburgh Corning beducht voor namaak uit China en Rusland

Pittsburgh Corning beducht voor namaak uit China en Rusland

Pittsburgh Corning beducht voor namaak uit China en Rusland

Pittsburgh Corning Europe, fabrikant van schuimglas (“foamglas”) voor de isolatie allerhande bouwtoepassingen, stelt de verwachtingen voor 2011 een beetje bij naar onder. “Dat komt omdat wij vorig jaar veel bestellingen uit de VS hebben ontvangen voor de isolatie van tanks voor vloeibare gassen, en die markt is een beetje stilgevallen,” zegt Didier Vercruyssen, de nieuwe fabrieksdirecteur in Tessenderlo, die de naar het Europese niveau doorgeschoven Pierre Gérard opvolgt. “Toch hopen we de omzet en zeker het personeelsbestand stabiel te houden, vooral omdat onze producten voor de bouwsector in Europa erg in trek blijven.” Bij het bedrijf werken 350 mensen.

Pittsburgh Corning Europe zet gelijktijdig in op innovatie, vooral om de kloof met de namaakproducten uit Rusland en China niet kleiner te laten worden. “In China is men al opgestart, maar de kwaliteit is daar nog ondermaats. In Rusland bestaan er ook plannen. Intussen drijven wij onze investeringen in R&D verder op, zodat we met nieuwe producten telkens het verschil kunnen blijven maken,” verduidelijkt Didier Vercruyssen. “We werken vooral rond energiebesparing, maar heel concreet is het nog niet.”

Pittsburgh Corning Europe haalt een omzet van zowat 90 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.