Nieuws Limburg Pizza-ovens onbetaalbaar: Bruno’s sluit ’s nachts

Pizza-ovens onbetaalbaar: Bruno’s sluit ’s nachts

Pizza-ovens onbetaalbaar: Bruno’s sluit ’s nachts

De pizza-ovens op gas zijn door de stijgende energieprijzen onbetaalbaar geworden voor Group Bruno. “Alleen al in onze vestiging Genk-Noord is de energiefactuur de afgelopen 6 maanden met 50.000 euro gestegen. Onbetaalbaar. Daarom gaan we tot minstens 31 maart 2023 al onze 21 Limburgse Foodcorners ’s nachts sluiten”, zegt Luca Bruno.

“Dit is ongezien en vooral onbetaalbaar” zegt Luca Bruno van Group Bruno. “De energieprijzen slaan door het dak en zijn onhoudbaar om onze Bruno Foodcorners 24 uur lang open te houden. We hebben de voorbije jaren zwaar geïnvesteerd in zonnepanelen en vele pizza-ovens draaien op elektriciteit. Dat heeft ons nog wat kunnen redden de voorbije periode. Maar tijdens de wintermaanden is er minder zon en dus minder groene stroom. Maar het zijn vooral de pizza-ovens op gas die onbetaalbaar geworden zijn. In onze shop van Genk-Noord bijvoorbeeld alleen al hebben we de voorbije 6 maanden een energie- meerkost van 50.000 euro. Dat is per pizza 2,50 euro extra. Voor de volgende 3 maanden gaan de energieprijzen maal 10, dus gewoon onbetaalbaar.”

Bruno hekelt de energiebedrijven. “De aanhoudende prijsstijgingen zijn onbegrijpelijk gezien de dalende trend van de gasprijzen op de internationale markten. Het lijkt wel of de energieleveranciers alleen maar uit zijn op superwinsten. Onze Bruno Foodcorners sluiten doen we met heel veel pijn in ons hart. Zelfs tijdens de coronacrisis bleven ze open, uiteraard volgens alle voorschriften. We zullen ook de lichten doven ’s nachts, want alle kleine beetjes helpen. Ook voor het personeel heeft dit grote gevolgen. 40 voltijdse jobs zullen de volgende maanden verdwijnen, maar we proberen voor iedereen een oplossing te vinden. We hopen snel op de invoering van tijdelijke economische werkloosheid. De bedrijven hebben ook dringend nood aan financiële maatregelen en tussenkomsten om deze zware crisis te kunnen overleven. Het is vooral jammer dat we elke dag onze meer dan 25.000 klanten een beetje in de steek moeten laten, maar het gaat niet anders. We hopen zeker op begrip van hen.” De sluitingsmaatregel gaat in op 3 oktober 2022 en loopt voorlopig tot 31 maart 2023.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.