c-mine-crib2

Plaats voor 40 nieuwe creatieve bedrijven in Genk

C-mine Crib, de accommodatie voor startende en jonge, creatieve bedrijven, zal de capaciteit uitbreiden met 1.600 m2. Hierdoor kunnen er 40 nieuwe ondernemingen een plaatsje krijgen in de voormalige steenkoolmijn van Winterslag (Genk).

c-mine-crib2De uitbreiding van C-mine Crib gebeurt boven het bioscoopcomplex Euroscoop, op de plaats waar vroeger de lampenzaal en badzaal van de mijn ondergebracht waren. Deze ruimte van 1.600 m2 zal ingericht worden tot flexibel verhuurbare ruimtes. De bijkomende oppervlakte is nodig omdat het huidige C-mine Crib voor 95 procent volzet is. Er zijn momenteel 40 bedrijven actief, die in totaal 130 mensen tewerkstellen. Het zijn stuk voor stuk ondernemingen die innovatieve, creatieve ideeën in een businessmodel hebben gegoten en nu heel hard timmeren aan de weg naar het succes. Voor de nieuwe bedrijfsruimte worden gelijkaardige cijfers vooropgesteld.

“Het gaat hier om jonge bedrijven, gaande van een student die op zijn eentje is gestart tot sterk groeiende projecten van doorwinterde ondernemers," zegt Jasper Olaerts, manager van C-mine Crib. "Samen met de aanwezigheid van de verschillende kennisinstellingen en een aantal dienstenleveranciers, bekomen we een ideale mix van kennis en ervaring om de slaagkansen van de ondernemingen te vergroten."

De inrichting zal creatief, inspirerend, vernieuwend en meteen ook 'future proof' zijn, maakt Olaerts zich sterk. Hiervoor werd het creatieve bureau Deusjevoo van Jo Peters ingeschakeld, zelf gevestigd op C-mine.

Anniek Nagels, voorzitter van de raad van bestuur bij C-mine Crib, wil dit project binnen een korte tijdspanne realiseren. De oplevering is voorzien in mei 2017.