Nieuws Limburg Plein in Piringen genoemd naar oud-Vokadirecteur

Plein in Piringen genoemd naar oud-Vokadirecteur

Plein in Piringen genoemd naar oud-Vokadirecteur

In de Tongerse deelgemeente Piringen werd zopas 2,8 miljoen euro geïnvesteerd in infrastructuurwerken. Blikvanger is een mooi plein, waarvoor het stadsbestuur op zoek ging naar een passende naam. Er werd nu gekozen voor Herman Dessersplein.

Herman Dessers“Een verwijzing naar Herman Dessers was een logische keuze,” zegt burgemeester Patrick Dewael. “Herman Dessers werd in 1925 in Piringen geboren en overleed, op 83-jarige leeftijd, in Hasselt. Hij was van 1949-1990 directeur van de toenmalige Kamer voor Koophandel en Nijverheid Limburg (nu Voka Limburg) en één van de gangmakers van de heropleving van de Limburgse economie na de Tweede Wereldoorlog. Als één van de belangrijkste figuren uit de recente geschiedenis wat betreft de Limburgse economie, en afkomstig uit een familie die al vele generaties in Piringen woont, is de naam van deze persoon voor het plein een mooie keuze,” vindt Dewael.

De jaarlijkse Herman Dessersprijs die Voka uitreikt, is uiteraard ook naar de voormalige directeur genoemd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.