Politie neemt Hasseltse verhuisfirma in beslag

Verhuisfirma DAC aan de Kempische Steenweg in Hasselt, wordt tijdens het muziekfestival Pukkelpop volledig ingenomen door de ordediensten. "Onze kantoren zijn overgedragen aan de politie, die bij ons het controlecentrum heeft ingericht," vertelt Yvo Claassen, gedelegeerd bestuurder van DAC. "Op die manier dragen we een stukje bij aan de veiligheid en het comfort van de bezoekers op Pukkelpop."

DACPukkelpop neemt eveneens een groot deel van de magazijnen bij DAC in beslag. "Ze stockeren bij ons heel wat materialen, zowel tijdelijk als permanent." DAC zelf blijft operationeel. "We hebben ook een vestiging in Genk, die we fors uitgebreid hebben," aldus nog Yvo Claassen. "Er is maar liefst 20.000 m2 opslagruimte bijgekomen. Vandaar dat we meer dan 1.600 meubelkisten vanuit Hasselt naar Genk hebben gebracht om plaats te maken voor de politie en Pukkelpop."

Na het evenement zijn de kantoren en magazijnen van DAC opnieuw helemaal operationeel in Hasselt. De extra ruimte in Genk wordt behouden om de verdere groei van de onderneming op te vangen. Er werken nu bijna 40 mensen voor DAC.