Nieuws Limburg Pom Limburg activeert bedrijven en kennisinstellingen tot win-win samenwerkingen

Pom Limburg activeert bedrijven en kennisinstellingen tot win-win samenwerkingen

Pom Limburg activeert bedrijven en kennisinstellingen tot win-win samenwerkingen

Heeft jouw bedrijf al eens samengewerkt met de Limburgse kennisinstellingen? UHasselt, Hogeschool PXL, Luca School of Arts en Hogeschool UCLL beschikken over gerichte expertise waar je als bedrijf je voordeel mee kan doen. Om samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren organiseert POM Limburg vanuit haar platformwerkingen op 23 november een ‘Inspiratiesessie voor logistiek’ en op 11 december het EduTech Café.

Kennisinstellingen bieden oplossingen op maat van jouw bedrijf  
De kennisinstellingen doen veel meer dan enkel het aanbieden van onderwijs. Zo zetten zij in op praktijkgericht onderzoek waarbij zij voor bedrijven innovatief ‘high-efficiency’ maatwerk afleveren. “Het aanbod is breed, net zoals het aantal oplossingen: van advisering tot de uitwerking van een proof-of-concept of prototype. Bovendien zijn haalbaarheid en kosten-efficiëntie steeds aanwezig in onze oplossingen”, zeggen de kennisinstellingen in koor.

Duidelijke win-win volgens Punch Powertrain

Punch Powertrain, een grote speler in de Limburgse maakindustrie, is alvast pro samenwerking met de kennisinstellingen. Samen met Hogeschool PXL hebben ze heel recent een ‘Vivista-project’ opgezet waarbij met behulp van Virtual Reality en een 360° video werknemers snel en efficiënt worden opgeleid. “Het is een win-winsituatie: Hogeschool PXL heeft de nodige vakkennis terwijl wij over de infrastructuur en ervaring beschikken”, schetst talent-manager Koen Morrhey. “De samenwerking is in september opgestart en de eerste resultaten zijn heel positief.”

De samenwerking helpt Genkse ARKITE met de krapte op de arbeidsmarkt

Ook het Genkse technologiebedrijf Arkite blijft groeien dankzij de recente samenwerking met de UHasselt. Arkite ontwikkelde een ‘Human Interface Mate’: een 3D-sensor die de handelingen van een medewerker in de maakindustrie opvolgt. Een soort van ‘virtuele engelbewaarder’ die meekijkt over de schouder en meedenkt met de handelingen van de productie-arbeider. Ceo Johan Smeyers is lovend: “Sinds de opstart in 2015 staat de teller op 20 medewerkers en zijn we steeds op zoek naar mogelijkheden om deze groei te versterken. In 2018 zijn we samen met de UHasselt gestart met een tweejarig ‘Flanders Make’-traject. In dit traject versterken de technologie-experten van UHasselt onze collega’s bij het ontwikkelen van nieuwe functies voor de Human Interface Mate. Hierdoor kunnen we met productiebedrijven in de maakindustrie (Asco, Barco, CNH, Picanol, …) reële cases uitwerken. Wij zijn heel tevreden met de samenwerking met UHasselt want het helpt ons groeien, wat niet evident is gezien de krapte op de arbeidsmarkt”.

De smaak te pakken? Schrijf je nu in voor het EduTech Café en Inspiratiesessie voor logistiek

Tijdens het ‘EduTech Café op 11 december om 18.30 in C-Mine Crib gaan de kennisinstellingen aan de hand van concrete cases en demo’s dieper in op de opleidingstroeven van Educational Technology, de verzamelnaam voor nieuwe opleidingen en technologische toepassingen zoals Serious Gaming, Virtual en Augmented reality. Schrijf je in en verken er de mogelijke samenwerkingsvormen met de Limburgse kennisinstellingen (UHasselt, Hogeschool PXL, Hogeschool UCLL en Luca School of Arts) . Gratis inschrijven doe je hier.

De interactieve Inspiratiesessie van de logistiek, aangeboden door het Logistiek Platform Limburg, VOKA en de Limburgse kennisinstellingen, zoomt dieper in op het logistiek aanbod van de Limburgse kennisinstellingen, gaande van concreet advies en dienstverlening tot grotere onderzoeksprojecten en talentontwikkeling. De verschillende (gesubsidieerde) samenwerkingsvormen worden toegelicht. Afspraak op 23 november tussen 8 en 10u in het VOKA Theater op de Corda Campus in Hasselt. Schrijf hier gratis in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.