Nieuws Limburg POM Limburg bundelt digitale innovaties bij Limburgse bedrijven

POM Limburg bundelt digitale innovaties bij Limburgse bedrijven

POM Limburg bundelt digitale innovaties bij Limburgse bedrijven

Digitale technologieën die de wereld veranderen. Wat we kunnen leren van ondernemend Limburg. Met die woorden verwelkomt POM Limburg haar lezers in een gloednieuwe reeks nieuwsbrieven. De reeks draait rond innoverende digitale technologieën, die succesvol werden geïmplementeerd bij Limburgse bedrijven.

“Samen met Vlaanderen en Europa zetten wij in op de digitalisering van onze economie, zegt Tom Vandeput, gedeputeerde voor Economie en voorzitter POM Limburg. “Zo versterken we de Limburgse economie voor het post-corona-tijdperk”

Met een maandelijkse nieuwsbrief toont POM Limburg digitale technologieën die de wereld veranderen, met inspirerende voorbeelden uit de eigen provincie. “Je zou er immers van versteld staan hoeveel bedrijvigheid en innovativiteit er bij onze Limburgse bedrijven aanwezig is”, licht Vandeput een tipje van de sluier.

Cloud-toepassingen

De eerste nieuwsbrief ging alvast de virtuele deur uit. Die kreeg de titel ‘Zweeft u al in de cloud?’ en draait rond cloud-toepassingen. Journalist Filip Machiels ging daarvoor langs bij Limburgse ondernemers Stijn Bijnens van Cegeka en Stefaan Hermans van Carglass® Belgium.

Volgens Stijn Bijnens sterven de eigen serverruimtes bij de meeste bedrijven op termijn aan een stille dood. “Vergelijk het met elektriciteit: in een ver verleden hadden bedrijven hun eigen centrale of generator, vandaag betalen ze jaarlijks in functie van hun gebruik. De cloud heeft de voorbije jaren eigenlijk een heel vergelijkbare evolutie doorgemaakt”, zegt hij.

Stefaan Hermans maakte bij Carglass® Belgium de integrale overschakeling naar de cloud mee, in 2016 één van de eerste grote bedrijven in ons land die de stap waagde. In de nieuwsbrief geeft hij andere ondernemers enkele tips mee: “Er geldt maar één gouden raad bij een overstap naar de cloud: doe het stap voor stap, snijd de olifant in stukjes.”

Benieuwd naar de volledige eerste nieuwsbrief? Die lees je hier integraal.

Eén boek, 12 verhalen

In totaal zullen 12 technologieën in evenveel nieuwsbrieven aan bod komen. Op het einde van de reeks worden alle artikels gebundeld in een boek dat in samenwerking met Lannoo zal worden uitgegeven.

Wie niet kan wachten totdat het boek uitkomt, kan zich inschrijven op de nieuwsbrief en alle verhalen maandelijks in zijn of haar mailbox verwachten. Stuur een mail met uw contactgegevens naar info@pomlimburg.be met vermelding ‘Inschrijving nieuwsbrief digitalisering’.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Meest gelezen in deze regio