elektrisch laden auto

Pot van 20 miljoen om elektrische mobiliteit te ontbranden

Energy Solutions Group uit Heusden-Zolder (misschien nog gekend onder de vorige namen Edison Energy en Patronale Solar) gaat samen met MobilityPlus (een participatie van Concentra uit Hasselt) maar liefst 20 miljoen euro investeren in 10.000 laadpunten voor elektrische voertuigen. De tankstations worden bij bedrijven en bij werknemers aan huis geplaatst, en kunnen tegen een vaste maandelijkse vergoeding gehuurd worden ('as a service').

MobilityPlus Finance is de naam van het strategische partnership tussen MobilityPlus en Energy Solutions Group dat een antwoord moet bieden op de groeiende vraag naar elektrische laadfaciliteiten. Het concept dat daarvoor is uitgedokterd, wordt 'charging as a service' (of afgekort: CaaS) genoemd.

Het komt erop neer dat bedrijven (zowel bestaande als nieuwe klanten) laadpunten kunnen huren die door MobilityPlus Finance worden betaald. De installaties worden op maat van de onderneming zowel aan het bedrijf zelf als bij de werknemers thuis geïnstalleerd. In ruil betalen de bedrijven een vast bedrag per maand, inclusief de 24/7 service, onderhoud en toegang tot de technologie voor het optimale gebruik en beheer van de laadinfrastructuur.

Bij MobilityPlus geloven ze sterk in de nieuwe renting-formule: "Het laden van een voertuig moet een zorgeloze ervaring zijn", vindt Jean-Francois Cheyns, Founder en co-CEO. "Met onze eigen softwareportal en energiemanagementoplossingen kunnen bedrijven voorzien van een naadloze en efficiënte laadinfrastructuur die perfect aansluit op hun behoeften." De andere co-CEO, Kris Pensaert, vult aan: "We hebben al meer dan 10.000 slimme laadpunten geïnstalleerd en beheren deze met succes bij corporate bedrijven en vastgoedeigenaren. Dankzij MobilityPlus Finance kunnen we nu Charging-as-a-Service aanbieden en mikken op de uitbreiding van ons marktaandeel naar 20.000 slimme laadpunten tegen eind 2024."

Bert Creemers, CEO van Energy Solutions Group, actief in diverse takken van duurzame energievoorzieningen, benadrukt de strategische waarde van de alliantie: "Ons doel is een blijvende impact te hebben op de energietransitie en tegelijkertijd op een verantwoorde en toekomstgerichte manier te voldoen aan de groeiende behoeften van onze samenleving. Samen met MobilityPlus dragen we een steentje bij aan een duurzame toekomst."