power tools hoeselt

Power Tools in Hoeselt wordt nog veel groter

Doordat Power Tools Distribution in Hoeselt de wereldwijde verdeling krijgt toegewezen van Leybold-pompen en andere materialen, komen er ineens 30 nieuwe arbeidsplaatsen bij. De 100%-dochter van Atlas Copco komt zo uit op een omzet van 1,4 miljard euro en ziet het personeelsaantal oplopen tot 280.

De Zweedse multinational Atlas Copco, in een recent verleden nog geleid door Limburger Ronnie Leten, produceert onder meer mobiele compressoren en vacuümpompen. De verdeling van een groot deel van het gamma gebeurt door dochteronderneming Power Tools Distribution, dat naast de E313 in Hoeselt een gigantisch verdeelhuis heeft. Omdat Power Tools een steeds groter wordende hap uit het gamma van Atlas Copco krijgt toegewezen, groeit het Limburgse bedrijf als kool. De afgelopen 3 jaar nam het personeelsaantal toe met 25%, tot 280 in totaal.

Dat is inclusief de 30 mensen die er zopas bij zijn gekomen doordat er nog maar eens een productgamma naar Hoeselt is verhuisd. De vacuümpompen gekend onder de merknaam Leybold worden sinds 1 juni vanuit Hoeselt naar alle uithoeken van de wereld verstuurd.

Dat heeft tot gevolg dat de logistieke activiteiten in onze provincie blijven toenemen. Met de bijkomende omzet van Leybold zal Power Tools Distributions uitkomen op zo'n 1,4 miljard euro. "Bovendien komen er zo'n dertig nieuwe arbeidsplaatsen bij", aldus General Manager Kurt Andries. "Het gaat hier zowel om magazijniers als planners, collega's op de klantendienst, douanespecialisten en logistieke ingenieurs."

"Met de integratie van deze extra activiteiten, investeert Atlas Copco verder in de logistieke kennis en expertise van Power Tools Distribution in Hoeselt", aldus nog Andries. "Ze leveren we alvast jobzekerheid en stabiliteit voor onze medewerkers."