Preton moet volgen: 21 extra mensen

"We hebben zoveel werk dat er in de komende weken nog een tiental mensen moeten bijkomen," zegt Michael Stieglitz, die amper 5 jaar geleden Preton in Heusden-Zolder oprichtte om er geprefabriceerde betonpanelen te gaan maken. Vandaag stelt Preton 65 mensen tewerk, waarvan er 11 pas de afgelopen maanden aan de loonlijst werden toegevoegd. "Ja, het gaat erg hard," bevestigt de zaakvoerder. "Voor heel 2011 staan er nog een aantal grote projecten op de agenda, waaronder enkele in de haven van Antwerpen en ook in het buitenland. We verwachten dus dat de omzet voor het kalenderjaar redelijk spectaculair zal toenemen."

Preton bekijkt intussen ook de uitbreiding van de capaciteit. "Enerzijds kunnen we ons productie-apparaat nog optimaliseren. En anderzijds sluiten we niet uit om op langere termijn nog een hal bij te bouwen. We hebben al een stuk grond bijgekocht, maar dat zal eerder voor iets langere termijn zijn."

Onvermijdelijke vraag voor wie in Limburg met beton te maken heeft: Wanneer worden jullie overgenomen door CRH? "Ik heb zeker geen intenties in die richting," lacht Michael Stieglitz. "Ik amuseer me hier nog elke dag en de zaken gaan schitterend, dus doe ik gewoon verder. Maar je weet natuurlijk nooit. CRH is erg groot en blijft heel ambitieus..."