Digitale horecagids-6700050-2

Prima plaats voor pintje of pizza? Daar dient app voor!

Na het succes van een gedrukte Horecagids, pakt stad Sint-Truiden nu uit met een digitale variant. Alle voorname horecazaken krijgen een plaatsje in het overzicht, dat -voor het eerst in Vlaanderen- wordt geïntegreerd in de app van de stad. Zowel bezoekers als bewoners kunnen dus in het officiële communicatiekanaal van de stad, een leuke aanbeveling voor een hapje en drankje terugvinden.

In 2023 lanceerde het lokaal bestuur van Sint-Truiden samen met de lokale horeca-uitbaters, een gids met de belangrijkste adressen voor een bourgondische maaltijd, stevige pint of een zomers terrasje. Nu komt er een online vervolg in de stads-app.

Schepen Hilde Vautmans legt uit: “Alle horecazaken worden met hun troeven omschreven. Daarnaast vind je heel wat praktische info, zoals actuele openingsuren en contactgegevens. De uitbaters kunnen zelf de informatie beheren, zodat alles up-to-date blijft. Er is tevens een kaart waarop de locaties zijn vermeld, en een handige zoekfunctie om meteen per specialiteit of andere parameters de juiste selectie snel terug te vinden.”