Prima Tours stopt 1,5 miljoen in verhuizing

Prima Tours - Carolus

, erg gekend van het hoekgebouw aan de Philips-brug in Hasselt, gaat die droomlocatie verlaten en even verderop (in de Walenstraat) zijn intrek nemen in een nieuw complex. "Een zeer moeilijke beslissing, want de ligging was ideaal," zegt Marc Hoeks, die samen met zijn broer Jan het reisbureau leidt (zie foto). "We hebben echter een aantal medewerkers gecentraliseerd in het kantoor van Mol, en hadden bijgevolg wat ruimte te veel. Bovendien biedt het nieuwe gebouw een grote parking, zowel binnen als buiten. Mensen die hier vertrekken, kunnen dus met gerust gemoed hun wagen kwijt. Die extra service vinden onze klanten belangrijk." De totale investering bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro.

Op het moment dat we Marc Hoeks spreken in het nieuwe gebouw (naast Action Kart), zitten er om 17u namiddag al klanten te wachten tot 's anderendaags 's morgens de boekingen beginnen. "Inderdaad, de mensen willen er vroeg bij zijn om de beste plaatsen te reserveren en van de vroegboekkortingen te kunnen genieten," zegt hij. "Zeker voor de busreizen, die bij ons nog heel populair zijn. Het publiek vanaf 45 jaar kiest voor een begeleide busreis in alle comfort. Citytrips en rondreizen doen het nog altijd erg goed in dat segment. Maar ook de familiereizen met de bus naar Spanje zijn in trek. Gezinnen besparen bij ons al snel een paar honderd euro, wat veel is in deze economisch onzekere tijden."

Het zoveelste bewijs dat hardwerkende ondernemers die investeren in klantenservice ook in een moeilijke markt zich prima overeind kunnen houden.