Foto Tom Lambert en Geert Gaens

Primeur: busreizen op Blauwe Diesel

Alk Reismakers, het reisbureau van Geert Gaens uit Alken, laat de busvloot voortaan rondrijden op Blauwe Diesel. Deze milieuvriendelijke brandstof, een primeur in de Belgische reisindustrie, wordt geleverd door de buren van Comfort Energy.

Tom Lambert, CEO van Comfort Energy, legt uit: "Blauwe Diesel is een meer duurzame brandstof, waarin het aandeel Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) een belangrijke rol speelt. HVO is een synthetische brandstof gemaakt van plantaardige olie uit restafval en behandeld met waterstof. Het is beduidend schoner dan traditionele diesel, met een CO2-reductie tot 90%. Bovendien is het geschikt voor alle bestaande dieselmotoren, waardoor voertuigaanpassingen overbodig zijn."

Geert Gaens, CEO van Alk Reismakers, voegt toe: "We zijn al langer op zoek naar duurzamere vervoersopties. Elektrische of 'fuel cell-bussen' zijn momenteel nog niet haalbaar voor ons type vervoer. Blauwe Diesel biedt een directe, betaalbare en haalbare oplossing zonder de noodzaak voor zware technologische investeringen. Deze overstap vermindert onze ecologische voetafdruk aanzienlijk en toont aan dat duurzame oplossingen binnen handbereik liggen."

De eerste bussen van Alk Reismakers op Blauwe Diesel zijn intussen al vertrokken naar de Dolomieten...