go blue kris en frank

Primeur in de parking: unieke combo onder grond

Go-Blue, de Hasseltse producent, uitbater en installateur van elektrische laadstations, is het eerste bedrijf
in Belgiƫ dat er met een unieke combinatie in geslaagd is om meerdere EV-laadstations te installeren in een
ondergrondse parking. Zaakvoerders Frank Ignoul en Christiaan Kastrop glimmen van trots.

Het is de parking van Zuidzicht 4, aan de Hasseltse Kanaalkom, die met de eer mag gaan lopen. “Het is een erg vlotte samenwerking tussen de VME Zuidzicht 4, Syndicusdiensten.be en onszelf, die heeft geresulteerd in een snel, maar vooral feilloos afgelegd parcours”, laat Go-Blue mede-oprichter Frank Ignoul weten. “Het was vooral de
aangroei van de vraag naar deze toepassing en onze nieuwsgierigheid naar een oplossing voor de onduidelijkheid hieromtrent, die ons heeft aangezet om de juiste combinatie te zoeken”, voegt Christaan Kastrop toe.

Hij doelt hiermee op de unieke combinatie van een flatcable en een Noors, cutting-edge laadstation. "De flatcable is de basis van het geheel. Deze wordt centraal gelegd doorheen de parking en zorgt voor de constante toevoer van vermogen als een gesloten circuit. Waar men normaal vertrekt vanuit de eigen meter naar de parking, vertrekt deze flatcable vanuit de gemeenschappelijke teller. Elk laadstation wordt gekoppeld aan dit circuit, zodat afhankelijk van het aantal aangekoppelde voertuigen, het beschikbare vermogen dynamisch wordt verdeeld. Dat maakt deze oplossing ook schaalbaar. Bewoners kunnen op eigen tempo beslissen wanneer ze kiezen voor een eigen laadpunt."

De keuzevrijheid en schaalbaarheid blijken grote voordelen voor de gebouwbeheerder. "Ook het transparante overzicht van alle aangesloten laadstations en hun verbrui, verlost ons van de nodige kopzorgen", zegt Hanna Vleeschouwers van Syndicusdiensten.be. “Op gezette tijden maken wij een uitdraai van alle laadsessies en kunnen deze 1-op-1 doorzetten naar de bewoners. Er zullen op die manier nooit discussies ontstaan.”