Primeur voor G&G: broodzakken voor composthoop

"Als Carrefour zegt als eerste met recycleerbare broodzakken op de proppen te komen, dan hebben ze het mis. Wij verdelen al drie maanden dergelijke bioafbreekbare zakken,” zegt Gisella Grauls, zaakvoerster van G&G in Bolderberg (Heusden-Zolder), en onlangs nog verkozen tot meest vriendelijke handelaar van Limburg.

Gisella%20Grauls_RL_003“De Belgische producent van deze zakken heeft er samen met Green Solutions twee jaar aan gewerkt," weet Gisella. "Drie maanden kwamen ze via ons op de markt. Een revolutionair product, want deze zakken mogen op de composthoop. Voor de productie wordt gebruikgemaakt van gecertificeerd bosvriendelijk hout (PEFC), plantaardige lijmen en een inktcalculator, die het inktverbruik tot een strikt minimum beperkt. Ook de eventuele coating is milieuvriendelijk."

G&G, al vijftien jaar actief in de distributie van verpakkingsmateriaal aan detailzaken en groothandels, mikt voor de bio-verpakking niet alleen op bakkers en detailhandelaars, maar ook op de fruithandel en marktkramers. “Het biodegradeerbaar verpakkingspapier is immers ook op bobijnen en in vellen te verkrijgen,” stipt Gisella Grauls aan. Enig nadeel: het is iets duurder dan de klassieke papieren verpakking. “Hoe groter het volume, hoe kleiner dat verschil," aldus de zaakvoerster. “Maar dan nog: 'iets duurder' is de prijs die we betalen voor een beter milieu. In Nederland is het al razend populair.”