Nieuws Limburg Primeur voor Limburgse geldverstrekker

Primeur voor Limburgse geldverstrekker

(Zuhal Demir, Claudia Garcia-Paz en Hans Vermeulen)

Primeur voor Limburgse geldverstrekker

Wie een woning koopt of huurt kan sinds kort een renteloze lening afsluiten om energiezuinige renovatiewerken uit te voeren. Kredietmaatschappij Onesto uit Beringen wist het eerste dossier in Vlaanderen te finaliseren. Een 35-jarige vrouw uit Maasmechelen is de eerste begunstigde.

Het renteloze renovatiekrediet is een nieuw initiatief van de Vlaamse regering. Mensen die een woning gaan kopen of huren krijgen zo een duwtje in de rug om energiezuinige aanpassingen door te voeren. “Als we op kruissnelheid naar 95.000 renovaties per jaar willen gaan, moeten we het mensen gemakkelijker maken om te renoveren”, zegt Vlaams minister van Energie, Zuhal Demir. “Zo zorgen we ervoor dat hun energiefactuur daalt en het wooncomfort stijgt. Bovendien stimuleren we ook de economische activiteiten in de bouwsector die nu bijzonder hard getroffen wordt door de coronacrisis.”

De eerste om zo’n kredietdossier rond te krijgen, is Onesto uit Beringen. Zij maakten het budget vrij voor Claudia Garcia-Paz, een 35-jarige gescheiden vrouw met 2 kinderen uit Maasmechelen. “Wij hebben in dit verhaal als kredietinstelling een belangrijke rol te spelen”, aldus Hans Vermeulen. “De aankoop van een woning is een écht sleutelmoment. Als er dan niet wordt nagedacht over de renovatie, dan dreigen woningen nog tientallen jaren energie te verslinden.”

Het renovatiekrediet is (uiteraard) ook via alle andere banken en kredietinstellingen verkrijgbaar.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.