Prinses Astrid likt lolly’s voor jubileum in Bilzen

Op uitnodiging van Unizo Vrouwelijke Ondernemers, een vereniging die in Limburg de belangen verdedigt van dames die een eigen bedrijf runnen, bracht Prinses Astrid donderdag een bezoek aan snoepgoedfabrikant Cand'Art in Bilzen. De prinses kreeg er een toelichting over de evolutie van vrouwelijk ondernemerschap en deed een rondgang in de productiefaciliteiten.

11014898_10205820509103816_7457462551300408465_nNaar aanleiding van een bezoek dat Prinses Astrid 10 jaar geleden bracht aan ondernemersorganisatie Unizo-Limburg, werd beslist om een specifieke werking voor vrouwelijke ondernemers op te zetten. Om het jubileum van deze club te vieren, werd de prinses opnieuw uitgenodigd. In aanwezigheid van gouverneur Herman Reynders en de Bilzense burgemeester Frieda Brepoels, woonde Prinses Astrid eerst een werkvergadering bij in de gebouwen van snoepgoedfabrikant Cand'Art in Bilzen. Jacqueline Mahieux, voorzitter van Unizo Vrouwelijke Ondernemers, gaf een toelichting over de evolutie die de vrouwenclub heeft doorgemaakt in 10 jaar tijd. Een positief verhaal. Uit cijfers blijkt immers dat vrouwelijk ondernemerschap in de lift zit. In een decennium is hun aantal gestegen met 20 procent. “Limburg is duidelijk een trendsetter en schoolvoorbeeld voor de rest van het land,” aldus Mahieux.

Aansluitend gaf Danielle Brepoels, zaakvoerder-eigenaar van Cand'Art, een toelichting over haar bedrijf. De prinses luisterde geboeid en stelde heel wat vragen, onder meer over het gebruik van suikervervangers in snoepgoed. Ook tijdens de rondleiding in de productie, toonde Prinses Astrid veel interesse. Afsluitend was er nog een lunch met de prinses, waarbij alle zitjes exclusief voor vrouwelijke ondernemers waren gereserveerd. Astrid nam ruim de tijd om tijdens de maaltijd informeel van gedachten te wisselen met de aanwezigen. Om 14 uur keerde ze terug huiswaarts.