Nieuws Limburg Profel (Overpelt) vindt nieuw ventilatiesysteem uit

Profel (Overpelt) vindt nieuw ventilatiesysteem uit

Profel (Overpelt) vindt nieuw ventilatiesysteem uit

Profel, het huismerk van ramen- en deurenfabrikant FAL-groep uit Overpelt, heeft samen met een spin-off van de Universiteit van Luik, een nieuwe soort van ventilatie ontwikkeld. Waar mechanische ventilatiesystemen tot dusver gebruik maken van complexe leidingen, schoorstenen op het dak of roosters in de muren, is dit alles met de Provent D-Luxe volledig van de baan.

provent dluxeHet systeem bestaat uit een (thermisch onderbroken) aluminium behuizing, die boven een raam of deur wordt geplaatst. In deze unit zitten 2 filters, ventilatoren en een performante warmtewisselaar. Deze heeft een rendement van 82 tot 68%, afhankelijk van het ventilatiedebiet. Dat debiet kun je regelen met een afstandsbediening of – in de toekomst – met vocht- en CO2-sensoren. Omdat het een decentraal systeem is, en dus apart te bedienen valt in elke ruimte, kan de ventilatie ’s nachts in een slaapstand worden gezet, waardoor lawaaihinder wordt vermeden.

Profel gelooft sterk in de Provent D-Luxe en zal nu met de commercialisering starten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.