heusdens- van den bossche profel

Profel zet ramen en deuren open voor 60 man

Nu meteen 30 mensen, en later dit jaar nog eens zoveel. Dat is het aantal nieuwe medewerkers dat ramen- en deurenfabrikant Profel (Overpelt & Hamont-Achel) in 2018 zal inlijven. De extra handen zijn nodig omdat het dealernetwerk van Profel zich uitbreidt en bovendien de conjunctuur in de bouw in een gunstige flow zit.

Profel is producent van zo’n 800 ramen en deuren per dag. Het bedrijf uit de FAL-groep van de familie Lauwers stelt meer dan 1.000 mensen tewerk. Daar komen er dus op korte termijn nog 60 bij. “We zijn specifiek op zoek naar arbeiders met een technische achtergrond”, aldus CEO Wim Van Den Bossche (ex-Belisol). “Ze zullen instaan voor de extrusie en veredeling van profielen en de assemblage van ramen en deuren in aluminium. Beide business-units groeien omwille van het stijgende belang van aluminium, maar ook het houtsegment trekt aan.”

Profel heeft ook vacatures voor bedienden, waaronder ingenieurs, marketeers en R&D-mensen. Al deze mensen worden gezocht via een campagne waarin de eigen medewerkers een rol spelen. Wim Van Den Bossche: “Dat onze eigen medewerkers nu mee aan de kar trekken is bijzonder fijn. Onder het motto Solliciteer & Profeleer zetten zij zelf deze campagne extra kracht bij.”