Nieuws Limburg Professionals uit Limburgse wijnwereld steken stoppen bij elkaar

Professionals uit Limburgse wijnwereld steken stoppen bij elkaar

Professionals uit Limburgse wijnwereld steken stoppen bij elkaar

Limburg spant in ons land de kroon op vlak van wijnbouw en wijnhandel. Alle cijfers stijgen de afgelopen jaren spectaculair. De professionals uit de sector, van druiventelers, wijnmakers tot handelaars, verenigen zich nu in een nieuw, zakelijk netwerk. Voka brengt hen voor het eerst bijeen op 7 maart.

De totale Belgische wijnproductie verdubbelde in 2022 tot 3 miljoen liter ten opzichte van het jaar voordien. Bovendien is de opbrengst maar liefst 54 % hoger dan het topjaar 2018, dat 2 miljoen liter wijn opleverde. De ideale weersomstandigheden, een groeiend aantal wijnbouwers en meer bebouwde hectaren leidden tot die spectaculaire groei.

Limburg heeft daar een groot aandeel in. Zo telt onze provincie 40 wijnbouwers, waarmee we de kroon spannen. De ontwikkeling van de sector vergt een grotere professionalisering, en daarom wil Voka Limburg alle betrokkenen samenbrengen. “Met het Limburgse Wijnbouwnetwerk willen we een stap verder gaan en alle Limburgse wijnproducenten verenigen”, aldus Menno Van Gemeren, secretaris van het nieuwe Voka-netwerk. “Onze bijeenkomsten moeten leiden tot een kruisbestuiving voor de optimalisering van de productie en voor de promotie van de Limburgse wijnen in België en daarbuiten. Het netwerk is de ideale proeftuin, waarin de wijnboeren rechtstreeks in dialoog gaan met zowel concullega’s als wijnhandelaars.”

Meer info over het netwerk is te vinden via deze link.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.